ÅRETS SPIR FESTIVAL

Spir-tårn i tågen med bjergene i baggrund

SPIR FESTIVAL - Festival for ny og alternativ musik og lydkunst

Ideen til SPIR FESTIVAL opstod som et ønske om at bringe den mere smalle musik ind i de skønt klingende kirkerum. Ny musik og elektronisk musik, men også abstrakt og improviseret akustisk musik og lydkunst hører til her. Kunstnerne har været mange og forskelligartede, lige fra rendyrkede elektroniske kunstnere som Bjørn Svin, Mike Sheridan, Thomas Knak og Søs Gunver Ryberg over free-jazz musikere som PO Jørgens, Peter Friis Nielsen, Claus Bøje, Katt Hernandez, Lars Greve og Lotte Anker over fortolkere af ny musik som Ying Hsueh-Chen og Eva Sidén til lydkunstnere og hybrid-komponister som Simon Christensen, Jacob Draminsky, Jacob Riis, Jørgen Teller, Claus Poulsen, Antez, Randi Pontoppidan, vokal-gruppen Iki, Antez og Antti Tolvi.

Vi håber, at mange har tid og lyst til at lægge vejen forbi, når sommerens lydlige begivenheder fylder kirkerummene.

Esbønderup Kirke: SPIR koncert 24. juli 2024. Se herforneden.

Villingerød Kirke: Se https://www.villingeroed-kirke.dk/koncerterSPIR koncert 30. juli og KLASSISK Sommerkoncert 7. august 2024

SoundOkapi

Sommerkoncert 24. juli i Esbønderup Kirke: SoundOkapi

Den 24. juli kl. 20.00 er der også koncert i Esbønderup Kirke, men denne gang er det med den elektroniske kunstner SoundOkapi.

SoundOkapi spiller en koncert med 4 instrumenter, som alle er kreeret af det samme elektroniske musikinstrument-firma, Soma Labs. Han spiller på de 3 meget forskellige synthesizere Lyra-8, Terra og Enner samt på looperen Cosmos.

SoundOkapi har indspillet seks albums og spiller live-koncerter i alt fra danske kirker til undergrundsklubber i Berlin. Hans interessefelt er bredt og spænder fra ambient over micro-house til noise, alt efter sted og anledning. Fælles for det hele er en minimalistisk tilgang og et højtideligt løfte om altid at spille 100% improviseret.

Bag kunstnernavnet SoundOkapi gemmer sig den klassiske komponist og organist Flemming Chr. Hansen, som lover, at vi kan glæde os til en lille times collage af sære akkorder og melodier, kogt sammen til en både gestikulerende, groovy, noisy og minimalistisk klangflade.

Du kan læse mere om SoundOkapi på soundokapi.dk

Fri entré.